| |     latinica | english  
Насловна
- ОБАВЕШТЕЊA -

 

Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону

Обавештавамо да је министар спољних послова И. Дачић, 14. марта 2024. године донео одлуку бр. 24-596/30-2024/01 о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону.

Увид у објављене одлуке о суфинансирању пројеката можете остварити на следећим линковима:

https://www.mfa.rs/

https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi2024.php

 

Регистровање корисника на портал еУправа и издавање параметара за електронску идентификацију

Од 01. фебруара 2023. године, Амбасада Републике Србије у Братислави почиње са применом бесплатне услуге регистрације корисника портала еУправе и издавања параметара за мобилну апликацију ConsentID која је неопходна ради електронске идентификације корисника приликом приступа на портал еУправе са високим нивоом поузданости.

Сви грађани Р. Србије који поседују важећи биометријски документ (личну карту или пасош), као и странци који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, односно, поседују евиденцијски број странца који издаје Министарство унутрашњих послова, се могу регистровати на портал и/или добити параметре за апликацију.

Грађани који желе да користе услуге еУправе могу да, након активације апликације Consent ID и креирања налога, постану еГрађани. То им пружа могућност да у сваком тренутку, путем мобилног телефона или таблета, обаве преко 500 процедура везаних за најважнија животна дешавања, да у неколико кликова на Порталу еИД обезбеде себи потпис у клауду и потписују документа онлајн, да измире порез на имовину, поднесу захтев за издавање извода из матичних књига, добију га у електронском облику и слично.

 

Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде

Дубоко смо уверени да је Србија светска број један дестинација за пословање и инвестирање у истраживање, развој и нове технологије. И желимо да то поделимо са Вама. Због тога смо припремили ову брошуру, како би сви могли да пронађу релевантне информације о развоју свог пословања и инвестирању у Србију. Брошуру можете наћи на следећем линку: https://inovacije.srbijastvara.rs/


Верзија за штампу
Важне информације
- ОБАВЕШТЕЊA -
_______________________________________________________________________