| |     ћирилица | english  
Naslovna
- OBAVEŠTENJA -

Konkurs Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnji sa dijasporom i Srbima u regionu, raspisala je 13. marta 2019. godine konkurse za sufinansiranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu. Konkurs je otvoren do 1. aprila 2019. godine, a sve informacije o procedurama prijavljivanja dostupnе su na linku www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/.

 

Upis u matične knjige rođenih u Republici Srbiji lica kojima su izvodi iz MKR izdati od strane bivših republika SFRJ – obaveštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije

Imajući u vidu da se u narednom periodu 2018-2019. godine, očekuje povećan broj zahteva građana za ,,zamenu’’ biometrijskog pasoša Republike Srbije, usled isteka roka važenja prethodnog, Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava sve građane koji u prethodnom periodu (tj. u periodu od stupanja na snagu propisa u oblasti izdavanja biometrijskih dokumenata) nisu izvršili obavezu upisa u matične knjige Republike Srbije, da bez odlaganja pokrenu odgovarajuće upravne postupke, iz nadležnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i regulišu obavezu upisa u Matične knjige Republike Srbije.

Prednje iz razloga što, ukoliko ne postupe po navedenom, nadležne policijske uprave MUP Republike Srbije koje budu rešavale po zahtevima za izdavanje putnih isprava naših državljana podnetih diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije, zahtevaće dopunu zahteva ažurnim podacima o upisu u matične knjige R.Srbije.

Upis u registar Matičnih knjiga rođenih u Srbiji neophodan je u cilju jednoobraznog popunjavanja Centralnog registra koji se vodi u Republici Srbiji, na osnovu javnih isprava RS (u konkretnom slučaju – izvod iz matične knjige rođenih Republike Srbije).


Verzija za štampu
Važne informacije
- OBAVEŠTENJA -
___________________________________________________________________