Printer Friendly Version Poseta studenata srpskog jezika sa Filološkog fakulteta Univerziteta Komenski Ambasadi R. Srbije u Bratislavi @ 18 April 2024 01:44 PM

Ambasador Aleksandar Nakić je, 18. aprila 2024. godine, bio domaćin grupi studenata srpskog jezika sa Filološkog fakulteta, Univerziteta Komenski u Bratislavi. Studente su predvodile lektorke srpskog jezika Kristina Đorđević i Ana Valentova.

Ambasador je srdačno i sa velikim zadovoljstvom primio studente pružajući im priliku da se bliže upoznaju sa srpskom kulturom, jezikom i tradicijom. Izrazio je zahvalnost Filološkom fakultetu na poseti i istakao da očekujemo da se bliska saradnja nastavi i u budućnosti. Ukazao je da je ovaj susret bio dragocen za nas, kao i za studente, i da se nadamo da će doprineti jačanju veza između naših naroda.

Studenti su imali priliku da postavljaju pitanja i učestvuju u otvorenom dijalogu o temama vezanim za Srbiju. Ova interakcija je bila dragocena prilika za obogaćivanje njihovog akademskog iskustva i bolje razumevanje srpske stvarnosti.

Ambasada Republike Srbije u Bratislavi kontinuirano podržava inicijative koje doprinose promociji srpske kulture i jezika u inostranstvu. Poseta studenata srpskog jezika je još jedan primer posvećenosti saradnji sa obrazovnim institucijama i podršci mladim ljudima koji se interesuju za Srbiju.