Printer Friendly Version Ambasador A. Nakić održao sastanak sa ambasadorom Slovačke u Srbiji M. Pavukom @ 30 April 2024 03:49 PM

Ambasador Aleksandar Nakić je, 30. aprila 2024, održao uspešan sastanak sa Mihalom Pavukom, ambasadorom Slovačke Republike u Republici Srbiji.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog nadstandarnih odnosa između dve zemlje i istakli da imaju odličnu saradnju sa zemljom domaćinom. Oba ambasadora su naglasila važnost daljeg razvoja saradnje u različitim oblastima. Razgovarali su o planiranim posetama na visokom i najvišem nivou koje se očekuju u narednom periodu, konstatujući da će one dodatno ojačati veze između Srbije i Slovačke.

Ambasador Nakić je tokom sastanka pokrenuo pitanje mogućeg usvajanja rezolucije o Srebrenici, koja bi mogla imati negativne posledice na odnose među narodima u regionu zapadnog Balkana. Izrazio je nadu da će Srbija imati podršku u očuvanju stabilnosti i mira na Balkanu.

Ovaj sastanak je još jedan korak ka produbljivanju prijateljskih veza između Srbije i Slovačke, kao i u jačanju međusobnog razumevanja i saradnje. Ambasada Srbije u Slovačkoj ostaje posvećena daljem unapređenju odnosa između naših zemalja u svim sferama.