Printer Friendly Version Ambasador A. Nakić na inauguraciji novog predsednika Slovačke P. Pelegrinija @ 17 June 2024 09:35 AM

Ambasador Republike Srbije u Slovačkoj Republici Aleksandar Nakić je prisustvovao inauguraciji novog predsednika Slovačke, Petera Pelegrinija, koja je održana 15. juna 2024. godine.

U kratkom razgovoru sa predsednikom P. Pelegrinijem, ambasador A. Nakić mu je preneo iskrene čestitke i mnogo uspeha u obavljanju dužnosti, koje mu je uputio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Izrazio je interes za dalje jačanje prijateljskih odnosa između Srbije i Slovačke, koji su zasnovani na međusobnom poštovanju i saradnji. Ukazao je da se radujemo zajedničkim projektima koji će doprineti dobrobiti naših naroda.

Inauguracija se sastojala iz više događaja, uključujući ceremonijalne i svečane, a privukla je mnoge ambasadore i važne ličnosti iz političkog i javnog života. Tokom događaja, ambasador A. Nakić je imao priliku da razgovara sa brojnim kolegama i visokim zvaničnicima, uključujući i bivšeg predsednika Češke, Miloša Zemana. Ovo je bila izvanredna prilika za razmenu mišljenja i iskustava, kao i za dodatno jačanje diplomatskih veza.