| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Budkova 38
81104 BRATISLAVA
SLOVAČKA REPUBLIKA

Telefon: + 4212 / 544-31-927, 544-31-928 Lokacija/Mapa
Telefon: + 4212 / 544-31-929, 544-31-935 Konzularna nadležnost
Fax:       + 4212 / 544-31-933 Počasni konzuli
E-mail: embassy.bratislava@mfa.rs  
Veb sajt: http://www.bratislava.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Pozdravna reč ambasadora

Zadovoljstvo mi je da Vam poželim dobrodošlicu na internet stranici Ambasade Republike Srbije u Slovačkoj Republici.

Naš zadatak je da predstavljamo i zastupamo interese Republike Srbije u Slovačkoj Republici. Zvanična stranica Ambasade Srbije u Slovačkoj Republici treba da posluži kao izvor informacija i najnovijih vesti o slovačko-srpskim odnosima, aktivnostima ambasade i konzularnim pitanjima. Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i komentare. Sugestije koje nam budete slali pomoći će nam da unapredimo naš rad i usluge.

Zahvaljujem se na interesovanju,

Ambasador

Šani Dermaku


Radna poseta ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zorana Đorđevića Slovačkoj, 13. novembar 2017. godine

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević boravio је 13. novembra 2017. godine u radnoj poseti Slovačkoj tokom koje se sastao sa ministrom rada, socijalnih pitanja i porodice Slovačke Republike Janom Rihterom. Ministri Đorđević i Rihter potpisali su Protokol o saradnji Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Republike Srbije i Ministarstva rada, socijalnih pitanja i porodice Slovačke Republike. Protokol predviđa saradnju dva ministarstva, naročito u oblasti rada i zapošljavanja u cilju suzbijanja nelegalnog zapošljavanja. Predviđena je efikasnija razmena informacija i kontrola privremenog zapošljavanja i upućivanja radnika koje privremeno zapošljavaju ili upućuju poslodavci, agencije za posredovanje ili agencije privremenog zapošljavanja. Tokom sastanka ministri su razgovarali o brojnim temama, a dogovoreni su i dodatni vidovi saradnje dve zemlje.


Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu 11. novembra na srpskim memorijalima u Slovačkoj - Vojno groblje Petržalka-Kopčani u Bratislavi

U ime Ambasade R. Srbije u Slovačkoj povodom Dana primirja, u organizaciji Ministarstva odbrane SR, venac srpskim vojnicima na Vojnom groblju Petržalka-Kopčani u Bratislavi, je položila A. Radosavljević, ministar savetnik u Ambasadi. Tom prilikom okupljenima se obratio ministar odbrane SR P. Gajdoš.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova