| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Budkova 38
81104 BRATISLAVA
SLOVAČKA REPUBLIKA

Telefon: + 4212 / 544-31-927, 544-31-928 Lokacija/Mapa
Telefon: + 4212 / 544-31-929 Konzularna nadležnost
Fax:       + 4212 / 544-31-933 Počasni konzuli
E-mail: srb.emb.slovakia@mfa.rs  
Veb sajt: http://www.bratislava.mfa.gov.rs  


 
- OBAVEŠTENJA -

Nabavka velike vrednosti dobara - tempest oprema za potrebe diplomatsko-konzularnih predstavništava u inostranstvu

Obaveštavamo da je Ambasada Republike Srbije u Slovačkoj Republici pokrenula postupak nabavke velike vrednosti dobara - tempest opreme za potrebe diplomatsko-konzularnih predstavništava u inostranstvu.U nastavku ćete naći Poziv za podnošenje ponuda i Konkursnu dokumentaciju.

Poziv za podnošenje ponuda i Konkursna dokumentacija

Pozivamo sve zainterеsovane da svoju ponudu dostave lično ili poštom na adresu naručioca: Ambasada Republike Srbije u Bratislavi, Budkova 38, 81104 Bratislava.

Na omotu naznačiti predmet nabavke – Ponuda za nabavku-“ Nabavka tempest opreme za potrebe diplomatsko - konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu, redni broj 3/2023”.

Koverat sa ponudom mora na prednjoj strani imati oznaku “ PONUDA NE OTVARATI”, a na poleđini pun naziv ponuđača, adresu, telefon i lice za kontakt. Ponuda će se smatra blagovremenom, ako je naručiocu podneta do 02.06.2023. godine do 11.00 časova.

Kontakt osoba u Ambasadi R. Srbije u Bratislavi je: Rastislav Popović, telefon +421 2 5443 19 27, mejl: srb.emb.slovakia@mfa.rs

 

Knjiga žalosti

Povodom tragičnog gubitka života koji se dogodio tokom pucnjave u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu 3. maja 2023. godine, Vlada Republike Srbije proglasila je trodnevnu državnu žalost od 5. do 7. maja 2023. godine. Ambasada Republike Srbije izražava zahvalnost na svim izrazima podrške koje dobijamo.

Knjiga saučešća biće otvorena u ambasadi (Ambasada Republike Srbije u Slovačkoj, Budkova 38, 811 04 Bratislava). Građani koji žele da izraze saučešće pismenim putem mogu to učiniti:

5. maja 2023. godine od 11.00 do 15.00 časova,

9. maja 2023. u 11:00 - 15:00.

Imajte na umu da će posetioci ambasade biti podvrgnuti bezbednosnim proverama. Saučešće možete poslati i na mejl adresu: embassy.bratislava@mfa.rs. Saučešća će biti uključena u knjigu žalosti.

 

Prodaja službenog motornog vozila

Ambasada Republike Srbije u Slovačkoj Republici, dana 30. marta 2023, oglašava prodaju službenog motornog vozila:

- Marka i tip: Daewoo Lanos,

- godina proizvodnje 1999,

prvi put registrovan 21.06.2000. godine

- broj šasije: SUPTF48YDXW0258169

- motor: 1498 ccm3, 63kW

- gorivo benzin

- manuelni menjač

- pređena kilometraža: 141 800

- prvi vlasnik

Opšte stanje u skladu sa pređenim kilometrima i starošću vozila. Postoji tehnička neispravnost cilindra zadnjih kočnica. Automobil poseduje sve četiri skoro nove gume i jako kratko korišćen akumulator marke Bosch.

Početna kupoprodajna cena iznosi 331 evro sa PDV. Ponude treba dostaviti na mejl adresu: srb.emb.slovakia@mfa.rs, najkasnije do 20. aprila 2023. godine.

Zainteresovani mogu da vide automobil svakog radnog dana od 12.00 do 14.00 časova na adresi Budkova 38, 81104 Bratislava, uz prethodnu najavu na telefon 02/5443-1927.

  

 

Registrovanje korisnika na portal eUprava i izdavanje parametara za elektronsku identifikaciju

Od 01. februara 2023. godine, Ambasada Republike Srbije u Bratislavi počinje sa primenom besplatne usluge registracije korisnika portala eUprave i izdavanja parametara za mobilnu aplikaciju ConsentID koja je neophodna radi elektronske identifikacije korisnika prilikom pristupa na portal eUprave sa visokim nivoom pouzdanosti.

Svi građani R. Srbije koji poseduju važeći biometrijski dokument (ličnu kartu ili pasoš), kao i stranci koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Republici Srbiji, odnosno, poseduju evidencijski broj stranca koji izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova, mogu postati eGrađani.

Samo jednim odlaskom u najbliže diplomatsko-konzularno predstavništvo dobijaju se parametri za aktivaciju mobilne aplikacije ConsentID potpuno besplatno i time se omogućava pristup uslugama eUprave. Građani koji žele da koriste usluge eUprave mogu da, nakon aktivacije aplikacije Consent ID i kreiranja naloga, postanu eGrađani. To im pruža mogućnost da u svakom trenutku, putem mobilnog telefona ili tableta, obave preko 500 procedura vezanih za najvažnija životna dešavanja, da u nekoliko klikova na Portalu eID obezbede sebi potpis u klaudu i potpisuju dokumenta onlajn, da izmire porez na imovinu, podnesu zahtev za izdavanje izvoda iz matičnih knjiga, dobiju ga u elektronskom obliku i slično.

 

Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede

Duboko smo uvereni da je Srbija svetska broj jedan destinacija za poslovanje i investiranje u istraživanje, razvoj i nove tehnologije. I želimo da to podelimo sa Vama. Zbog toga smo pripremili ovu brošuru, kako bi svi mogli da pronađu relevantne informacije o razvoju svog poslovanja i investiranju u Srbiju. Brošuru možete naći na sledećem linku: https://inovacije.srbijastvara.rs/


______________________________________________________________________

INFORMACIJA O USLOVIMA ZAPOŠLjAVANjA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U SLOVAČKOJ REPUBLICI


 
 
Pretpremijera filma „Leto kada sam naučila da letim“ u Bratislavi

U organizaciji slovačke producentske kuće Silverartfilm i uz podršku Ambasade Republike Srbije u Slovačkoj Republici, 12. aprila 2023. godine, u Bratislavi je održana pretpremijera filma „Leto kada sam naučila da letim“, srpskog reditelja Radivoja Andrića. Koproducent filma je upravo slovačka producentska kuća Silverartfilm.

Ispred Ambasade R. Srbije je prisustvovala Marija Barlović, privremeni otpravnik poslova, zajedno sa saradnicima. Pretpremijeri je prisustvovao i reditelj Radivoj Andrić, koji se obratio i poklonio mnogobrojnoj publici i nakon projekcije dao intervju za slovačke dnevne novine SME.


Otvorena izložba „Jasenovac”, u Muzeju Holokausta u Seređu, 4. aprila 2023. godine

Marija Barlović, privremeni otpravnik poslova Ambasade R. Srbije u Slovačkoj R. je, 4. aprila 2023. godine, prisustvovala otvaranju izložbe „Jasenovac“ u Muzeju Holokausta u Seređu. Izložbu je otvorio Vladika Jovan, pakračko-slavonski episkop Srpske pravoslavne crkve. Otvaranju su prisustvovali J. Hero, opunomoćenik Vlade Slovačke za romske zajednice, O. Kurbel, gradonačelnik Seređa, predstavnici Ambasade Hrvatske i Rumunije, kao i predstavnici udruženja Srba u Slovačkoj i veliki broj građana.

Sestra Marija iz manastira Jasenovac stvarala je dela kroz koja u ljudskom obličju prikazuje veliko stradanje. Jasenovac je bio jedan od najokrutnijih koncentracionih logora tokom Holokausta. Žrtve su uglavnom bili pravoslavni Srbi, Jevreji, Romi, hrvatski i bosanski protivnici režima.

  


Promocija srpske šljivovice „Jelički dukat“ u Slovačkoj

U organizaciji Ambasade Republike Srbije u Slovačkoj Republici i destilerije Prodanović iz Pridvorice, u Bratislavi, je održana promocija dvanaest godina stare srpske šljivovice „Jelički dukat“.

Članovi porodične destilerije Prodanović su predstavili svoje proizvode uvoznicima, distributerima, predstavnicima marketa, hotela, restorana i udruženju somelijera Slovačke. Manifestaciji su prisustvovali i članovi Kluba prijatelja srpske kulture, kao i drugi uvaženi slovački gosti.

Sa slovačke strane je iskazan značajan interes za razvoj saradnje i uvoz srpskih proizvoda iz domena voćnih destilata. Svi učesnici su promociju okarakterisali kao odličan način za povezivanje srpskih i slovačkih kompanija i dalje jačanje ekonomskih odnosa dve zemlje.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova