| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Budkova 38
81104 BRATISLAVA
SLOVAČKA REPUBLIKA

Telefon: + 4212 / 544-31-927, 544-31-928 Lokacija/Mapa
Telefon: + 4212 / 544-31-929, 544-31-935 Konzularna nadležnost
Fax:       + 4212 / 544-31-933 Počasni konzuli
E-mail: embassy.bratislava@mfa.rs  
Veb sajt: http://www.bratislava.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Pozdravna reč ambasadora

Zadovoljstvo mi je da Vam poželim dobrodošlicu na internet stranici Ambasade Republike Srbije u Slovačkoj Republici.

Naš zadatak je da predstavljamo i zastupamo interese Republike Srbije u Slovačkoj Republici. Zvanična stranica Ambasade Srbije u Slovačkoj Republici treba da posluži kao izvor informacija i najnovijih vesti o slovačko-srpskim odnosima, aktivnostima ambasade i konzularnim pitanjima. Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i komentare. Sugestije koje nam budete slali pomoći će nam da unapredimo naš rad i usluge.

Zahvaljujem se na interesovanju,

Ambasador

Šani Dermaku


Dani vojvodjanske naive u Bratislavi

U okviru manifestacije Dani vojvodjanske naive u Bratislavi, ambasador je 4.7.2017.g. svečano otvorio izložbu slikara Pavela Lavroša starijeg i Pavela Lavroša mladjeg, čime su otvoreni Dani vojvodjanske naive u Bratislavi. Izložba je održana u bivšoj gotskoj katedrali Klarisky.

Istog dana u večernjim satima ambasador i poslanica NS Slovačke Viera Dubačova zajednički su otvorili izložbu slikarke Eve Hrkove u umetničkom centru Kalab.


Pregovori delegacija Ministarstva za rad, socijalne poslove i porodicu Slovačke Republike i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja Republike Srbije

Pregovori između Ministarstva za rad, socijalne poslove i porodicu Slovačke Republike i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije su održani u Bratislavi 27-28.06.2017. godine. Cilj pregovora je bio zaključivanje Protokola o saradnji resornih ministarstava kojim bi se regulisala odredjena pitanja u oblasti rada i zapošljavanja, a posebno suzbijanje nelegalnog zapošljavanja.

Šef delegacije Republike Srbije je bio Zoran Lazić, pomoćnik ministra u Ministarstvu za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a sa slovačke strane Karol Jokl, direktor Odeljenja za medjunarodnu saradnju i evropske poslove u Ministarstvu za rad, socijalne poslove i porodicu Slovačke Republike.

Obe delegacije su se složile da će finalni tekst Protokola, mesto i datum potpisivanja biti naknadno dogovoren.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova