| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Budkova 38
81104 BRATISLAVA
SLOVAČKA REPUBLIKA

Telefon: + 4212 / 544-31-927, 544-31-928 Lokacija/Mapa
Telefon: + 4212 / 544-31-929, 544-31-935 Konzularna nadležnost
Fax:       + 4212 / 544-31-933 Počasni konzuli
E-mail: embassy.bratislava@mfa.rs  
Veb sajt: http://www.bratislava.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Pozdravna reč ambasadora

Zadovoljstvo mi je da Vam poželim dobrodošlicu na internet stranici Ambasade Republike Srbije u Slovačkoj Republici.

Naš zadatak je da predstavljamo i zastupamo interese Republike Srbije u Slovačkoj Republici. Zvanična stranica Ambasade Srbije u Slovačkoj Republici treba da posluži kao izvor informacija i najnovijih vesti o slovačko-srpskim odnosima, aktivnostima ambasade i konzularnim pitanjima. Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i komentare. Sugestije koje nam budete slali pomoći će nam da unapredimo naš rad i usluge.

Zahvaljujem se na interesovanju,

Ambasador

Šani Dermaku


Realizacija izložbe „Kontakt“ (Bratislava, 19.06.2017.)

U organizaciji Galerije Slovačkog radija, Udruženja Srba u Slovačkoj, Srspkog kulturno-informativnog centra iz Trnave i Saveza vizuelnih umetnika Slovačke, 19. juna 2017. godine je otvorena izložba „ Kontakt“.

Počasni pokrovitelj izložbe je bio ambasador Š. Dermaku.

Projekat je realizovan uz finansijsku podršku Ureda Vlade Slovačke Republike (u okviru programa Kultura nacuonalnih manjina).

Na otvaranju izložbe su govorili: direktorka Galerije mgr Jarmila Velka, ambasador Š. Dermaku i kurator izložbe Vlado Tomčik.

Vlado Tomčik je, pre svega, govorio o tradicionalno prijateljskim odnosima i bliskosti srpskog i slovačkog naroda, o vekovnoj prisutnosti Srba u Slovačkoj, a posebno o Komarnu, kome pripada centralno mesto u istoriji Srba u Slovačkoj.

Otvaranju izložbe su prisustvovale ličnosti iz kulturnog miljea, predsavnici diplomatskog kora, kao i predstavnici udruženja naših gradjana.


Sastanak predstavnika ministarstava za rad V4, Republike Srbije i Republike Rumunije

Sastanak predstavnika ministarstava za rad V4, Republike Srbije i Republike Rumunije je održan 1. juna 2017. godine u Bratislavi.

Delegacija Republike Srbije, koju je predvodio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin je bila u sastavu: ambasador Šani Dermaku i Sanja Gajić, šef Grupe za normativne, upravne i nadzorne poslove u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Učesnike sastanka je pozdravio Peter Pelegrini, bivši predsednik Parlamenta, aktuelno PPV zadužen za investicije i informatizaciju, koji je istakao značaj zajedničkog rada na rešavanju problema u oblasti socijalne zaštite radnika, kao i činjenicu da je saradnja proširena i na zemlje koje nisu članice V4.

Tema sastanka u Bratislavi je bila: rad na crno upućenih radnika, identifikacija efikasnih mera za suzbijanje ilegalnog rada i jačanje saradnje izmedju država. Razmatrana je aktivna tešnja saradnja država učesnica sastanka u okviru važeće legislative EU, što predstavlja najefikasniji način za suzbijanje zloupotrebe radnika koji se upućuju na rad, kao i izbegavanje primene važećih propisa.

Šefovi delegacija zemalja učesnica na kraju sastanka su potpisali zajedničku izjavu koja je distribuirana na konferenciji za štampu.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova