| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Budkova 38
81104 БРАТИСЛАВА
СЛОВАЧКА РЕПУБЛИКА

Телефон / телефон у хитним случајевима:

  + 421 2 / 544 31 927, 544 31 928, 544 31 929

 
Факс:         + 4212 / 544-31-933 Локација/Мапа
E-mail: srb.emb.slovakia@mfa.rs Почасни конзули
Интернет сајт: http://www.bratislava.mfa.gov.rs  


 
- ОБАВЕШТЕЊA -

Набавка велике вредности добара - темпест опрема за потребе дипломатско-конзуларних представништава у иностранству

Обавештавамо да је Амбасада Републике Србије у Словачкој Републици покренула поступак набавке велике вредности добара - темпест опреме за потребе дипломатско-конзуларних представништава у иностранству.

У наставку ћете наћи Позив за подношење понуда и Конкурсну документацију.

Позив за подношење понуда и Конкурсна документација

Позивамо све заинтересоване да своју понуду доставе лично или поштом на адресу наручиоца: Амбасада Републике Србије у Братислави, Будкова 38, 81104 Братислава.

На омоту назначити предмет набавке – Понуда за набавку-“ Набавка темпест опреме за потребе дипломатско - конзуларних представништава Републике Србије у иностранству, редни број 3/2023”.

Коверат са понудом мора на предњој страни имати ознаку “ ПОНУДА НЕ ОТВАРАТИ”, а на полеђини пун назив понуђача, адресу, телефон и лице за контакт. Понуда ће се сматра благовременом, ако је наручиоцу поднета до 02.06.2023. године до 11.00 часова.

Контакт особа у Амбасади Р. Србије у Братислави је: Растислав Поповић, телефон +421 2 5443 19 27, мејл: srb.emb.slovakia@mfa.rs

 

Регистровање корисника на портал еУправа и издавање параметара за електронску идентификацију

Од 01. фебруара 2023. године, Амбасада Републике Србије у Братислави почиње са применом бесплатне услуге регистрације корисника портала еУправе и издавања параметара за мобилну апликацију ConsentID која је неопходна ради електронске идентификације корисника приликом приступа на портал еУправе са високим нивоом поузданости.

Сви грађани Р. Србије који поседују важећи биометријски документ (личну карту или пасош), као и странци који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, односно, поседују евиденцијски број странца који издаје Министарство унутрашњих послова, се могу регистровати на портал и/или добити параметре за апликацију.

Грађани који желе да користе услуге еУправе могу да, након активације апликације Consent ID и креирања налога, постану еГрађани. То им пружа могућност да у сваком тренутку, путем мобилног телефона или таблета, обаве преко 500 процедура везаних за најважнија животна дешавања, да у неколико кликова на Порталу еИД обезбеде себи потпис у клауду и потписују документа онлајн, да измире порез на имовину, поднесу захтев за издавање извода из матичних књига, добију га у електронском облику и слично.

 

Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде

Дубоко смо уверени да је Србија светска број један дестинација за пословање и инвестирање у истраживање, развој и нове технологије. И желимо да то поделимо са Вама. Због тога смо припремили ову брошуру, како би сви могли да пронађу релевантне информације о развоју свог пословања и инвестирању у Србију. Брошуру можете наћи на следећем линку: https://inovacije.srbijastvara.rs/


_______________________________________________________________________

ИНФОРМАЦИЈА О УСЛОВИМА ЗАПОШЉАВАЊА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У СЛОВАЧКОЈ РЕПУБЛИЦИ


 
 
Изложба наивног сликарства уметника из Ковачице у Брезну

У организацији Града Брезно, Амбасаде Републике Србије у Словачкој и Галерије Бабка из Ковачице, у Синагоги у граду Брезну је 1.7. о.г. отворена изложба наивног сликарства уметника из Ковачице. Том приликом је представљена и књига аутора др Гордане Благојевић под називом „Словачка наивна уметност у Србији-етнолошко-антрополошка студија изражавања идентитета“.

Присутнима се обратио и отворио изложбу отправник послова а.и. Драган Зуровац. У церемонији отварања су учествовали градоначелник Брезна Томаш Абел, почасни конзул Р. Србије др. Мојмир Врлик, оснивач Бабка фондације Павел Бабка као и организатор манифестације Вероника Церовска представница департмана за културу града Брезно.


Амбасада Србије у Словачкој партнер пројекта „Амбасада младих“

Амбасада Републике Србије у Словачкој Републици је и ове године била партнер пројекта „Амбасада младих“, који се одржава од 2012. године, у организацији реномираног издавалаштва STAR production. Члан жирија на финалном оцењивању пројеката средњошколских ученика у име Амбасаде је био Н. Аџемовић, први секретар, а међу осталим члановима су били амбасадори Јапана, Румуније и Хрватске, представници Амбасада Аустрије и Уједињеног Краљевства, као и представници значајних компанија из Словачке.

Пројекат „Амбасада младих“ пружа средњошколцима и студентима прилику да се кроз осмишљавање идеје, припреме пројекта и евентуално делимичне реализације активно укључе у обликовање њихове локалне заједнице или целог друштва. Поред тога подстиче их на важне активност, проширује видике у области заштите животне средине, али и представља одличну прилику за успостављање контаката са амбасадорима и менаџментом мултинационалних компанија који су чланови жирија.


Представљање међународног сајма „Винска визија Отворени Балкан“ на највећем словачком фестивалу вина Danube Wine Challenge

М. Барловић, привремени отправник послова, је заједно са колегама из Амбасаде Р. Србије и у сарадњи са организаторима Danube Wine Challenge, представила међународни сајам „Винска визија Отворени Балкан“ који ће се одржати од 16. до 19. новембра 2023. у Београду.

Представљање је организовано током одржавања Danube Wine Challenge у Братислави. Том приликом позвали смо произвођаче вина, дистрибутере и винске експерте да узму учешће на сајму у Београду и на тај начин искористе прилику да се представе региону, као и да вина нашег региона понуде тржишту Словачке.

 Danube Wine Challenge International Wine Competition је највећи фестивал и такмичење вина у Словачкој. Основни циљ је да усмери пажњу пре свега на вина из земаља кроз које протиче река Дунав и које деле заједничке историјске, културне, винарске и гастрономске традиције.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова