| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Budkova 38
81104 БРАТИСЛАВА
СЛОВАЧКА РЕПУБЛИКА

Телефон / телефон у хитним случајевима:

  + 421 2 / 544 31 927, 544 31 928, 544 31 929

 
Факс:         + 4212 / 544-31-933 Локација/Мапа
E-mail: srb.emb.slovakia@mfa.rs Почасни конзули
Интернет сајт: http://www.bratislava.mfa.gov.rs  


 
- ОБАВЕШТЕЊA -

 

Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону

Обавештавамо да је министар спољних послова И. Дачић, 14. марта 2024. године донео одлуку бр. 24-596/30-2024/01 о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону.

Увид у објављене одлуке о суфинансирању пројеката можете остварити на следећим линковима:

https://www.mfa.rs/

https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi2024.php

 

Регистровање корисника на портал еУправа и издавање параметара за електронску идентификацију

Од 01. фебруара 2023. године, Амбасада Републике Србије у Братислави почиње са применом бесплатне услуге регистрације корисника портала еУправе и издавања параметара за мобилну апликацију ConsentID која је неопходна ради електронске идентификације корисника приликом приступа на портал еУправе са високим нивоом поузданости.

Сви грађани Р. Србије који поседују важећи биометријски документ (личну карту или пасош), као и странци који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, односно, поседују евиденцијски број странца који издаје Министарство унутрашњих послова, се могу регистровати на портал и/или добити параметре за апликацију.

Грађани који желе да користе услуге еУправе могу да, након активације апликације Consent ID и креирања налога, постану еГрађани. То им пружа могућност да у сваком тренутку, путем мобилног телефона или таблета, обаве преко 500 процедура везаних за најважнија животна дешавања, да у неколико кликова на Порталу еИД обезбеде себи потпис у клауду и потписују документа онлајн, да измире порез на имовину, поднесу захтев за издавање извода из матичних књига, добију га у електронском облику и слично.

 

Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде

Дубоко смо уверени да је Србија светска број један дестинација за пословање и инвестирање у истраживање, развој и нове технологије. И желимо да то поделимо са Вама. Због тога смо припремили ову брошуру, како би сви могли да пронађу релевантне информације о развоју свог пословања и инвестирању у Србију. Брошуру можете наћи на следећем линку: https://inovacije.srbijastvara.rs/


_______________________________________________________________________

ИНФОРМАЦИЈА О УСЛОВИМА ЗАПОШЉАВАЊА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У СЛОВАЧКОЈ РЕПУБЛИЦИ


 
 
Амбасадор А. Накић присуствовао свечаном отварању међународног меморијалног фудбалског турнира за младе

Амбасадор Александар Накић је, 18 маја 2024. године, присуствовао свечаном отварању и утакмицама Фудбалског клуба Војводина, на међународном меморијалном фудбалском турниру за младе. Поред ФК Војводине и домаћина ФК Слован из Братиславе, на турниру учествују и тимови из Чешке, Пољске и Мађарске.

Фудбалери ФК Војводине су овом приликом на најлепши начин представили Србију и свој тим, при чему су остварили добар фудбалски резултат.


Пријем у част младих фудбалера Војводине одржан у Амбасади Р. Србије у Братислави

Амбасадор Александар Накић је, 17. маја 2024. године, угостио младе фудбалере Фудбалског клуба Војводина, који учествују на међународном меморијалном фудбалском турниру у Словачкој, у организацији ФК Слован Братислава. Млади фудбалери су били у пратњи својих тренера и директора Омладинске школе ФК Војводина, Душка Грујића.

Амбасадор А. Накић је са дубоким задовољством поздравио младе фудбалере и указао да њихово учешће, поред представљања Србије и ФК Војводина, представља изузетну прилику за јачање спортске сарадње између Србије и Словачке, као и за унапређење пријатељских веза између наших народа. Имајући у виду меморијални карактер турнира, пожелео им је фер-плеј и пуно успеха на турниру.

Током посете, млади су имали прилику да се упознају са амбасадором и запосленима у Амбасади, као и пренесу њихове утиске боравка у Словачкој.


Амбасадор А. Накић примио у куртоазну посету амбасадорку Палестине С. Кхалди

Амбасадор Александар Накић је, 17. маја 2024. године, примио у куртоазну посету Сафу Кхалди, амбасадорку Државе Палестине у Словачкој Републици.

Током састанка, који је одржан у срдачној и пријатељској атмосфери, амбасадор А. Накић се осврнуо на историјски контекст односа, као и информисао да је влада Р. Србије недавно усвојила одлуку о упућивању хуманитарне помоћи становништву у појасу Газе у вредности од 3 милиона евра.

Амбасадорка С. Кхалди се захвалила на подршци коју Р. Србија пружа настојањима да се решење између Палестине и Израела постигне путем преговора.

Амбасадори су се сагласили да су билатерални односи две земље засновани на традиционалном пријатељству, уз обостран интерес за даљи развој сарадње у свим областима од заједничког интереса.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова