| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Budkova 38
81104 БРАТИСЛАВА
СЛОВАЧКА РЕПУБЛИКА

Телефон:  + 4212 / 544-31-927, 544-31-928 Локација/Мапа
Телефон:  + 4212 / 544-31-929, 544-31-935 Конзуларна надлежност
Факс:         + 4212 / 544-31-933 Почасни конзули
E-mail: embassy.bratislava@mfa.rs  
Интернет сајт: http://www.bratislava.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Поздравна реч амбасадора

Поштовани посетиоци,

Задовољство ми је да Вам пожелим добродошлицу на интернет страници Амбасаде Републике Србије у Словачкој Републици.

Наш задатак је да представљамо и заступамо интересе Републике Србије у Словачкој Републици. Званична страница Амбасаде Србије у Словачкој Републици треба да послужи као извор информација и најновијих вести о словачко-српским односима, активностима амбасаде и конзуларним питањима. Стојимо вам на располагању за сва питања и коментаре. Сугестије које нам будете слали помоћи ће нам да унапредимо наш рад и услуге.

Захваљујем се на интересовању,

Амбасадор

Шани Дермаку


Реализација изложбе „Контакт“ (Братислава, 19.06.2017.)

У организацији Галерије Словачког радија, Удужења Срба у Словачкој, Српског културно-информативног центра из Трнаве и Савеза визуелних уметника Словачке, 19. јуна 2017. године је отворена изложба „Контакт“.

Почасни покровитељ изложбе је био амбасадор Ш. Дермаку.

Пројекат је реализован уз финансијску подршку Уреда Владе Словачке Републике ( у оквиру програма Култура националних мањина 2017.).

На отварању изложбе су говорили: директорка Галерије мгр Јармила Велка, амбасадор Ш. Дермаку и куратор изложбе Владо Томчик.

Владо Томчик је, пре свега, говорио о традиционално пријатељским односима и блискости српског и словачког народа, о вековној присутности Срба у Словачкој, а посебно о Комарну, коме припада централно место у историји Срба у Словачкој.

Отварању изложбе су присуствовале личности из културног миљеа, представници дипломатског кора, као и представници удружења наших грађана.


Састанак представника министарстава за рад В4, Републике Србије и Републике Румуније

Састанак представника министарстава за рад В4, Републике Србије и Републике Румуније је одржан 1. јуна 2017. године у Братислави.

Делегација Републике Србије, коју је предводио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије, Александар Вулин је била у саставу: амбасадор Шани Дермаку и Сања Гајић, шеф Групе за нормативне, управне и надзорне послове у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Учеснике састанка је поздравио Петер Пелегрини, бивши председник Парламента, актуелно ППВ задужен за инвестиције и информатизацију, који је истакао значај заједничког рада на решавању проблема у области социјалне заштите радника, као и чињеницу да је сарадња проширена и на земље које нису чланице В4.

Тема састанка у Братислави је била: рад на црно упућених радника, идентификација ефикасних мера за сузбијање илегалног рада и јачање сарадње између држава. Разматрана је активна тешња сарадња држава учесница састанка у оквиру важеће легислативе ЕУ, што представља најефикаснији начин за сузбијање злоупотребе радника који се упућују на рад, као и избегавања примене важећих прописа.

Шефови делегација земаља учесница на крају састанка су потписали заједничку изјаву која је дистрибуирана на конференцији за штампу.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова