| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Budkova 38
81104 БРАТИСЛАВА
СЛОВАЧКА РЕПУБЛИКА

Телефон / телефон у хитним случајевима:

  + 421 2 / 544 31 927, 544 31 928, 544 31 929

 
Факс:         + 4212 / 544-31-933 Локација/Мапа
E-mail: srb.emb.slovakia@mfa.rs Почасни конзули
Интернет сајт: http://www.bratislava.mfa.gov.rs  


 
- ОБАВЕШТЕЊA -

Регистровање корисника на портал еУправа и издавање параметара за електронску идентификацију

Од 01. фебруара 2023. године, Амбасада Републике Србије у Братислави почиње са применом бесплатне услуге регистрације корисника портала еУправе и издавања параметара за мобилну апликацију ConsentID која је неопходна ради електронске идентификације корисника приликом приступа на портал еУправе са високим нивоом поузданости.

Сви грађани Р. Србије који поседују важећи биометријски документ (личну карту или пасош), као и странци који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, односно, поседују евиденцијски број странца који издаје Министарство унутрашњих послова, се могу регистровати на портал и/или добити параметре за апликацију.

Грађани који желе да користе услуге еУправе могу да, након активације апликације Consent ID и креирања налога, постану еГрађани. То им пружа могућност да у сваком тренутку, путем мобилног телефона или таблета, обаве преко 500 процедура везаних за најважнија животна дешавања, да у неколико кликова на Порталу еИД обезбеде себи потпис у клауду и потписују документа онлајн, да измире порез на имовину, поднесу захтев за издавање извода из матичних књига, добију га у електронском облику и слично.

 

Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде

Дубоко смо уверени да је Србија светска број један дестинација за пословање и инвестирање у истраживање, развој и нове технологије. И желимо да то поделимо са Вама. Због тога смо припремили ову брошуру, како би сви могли да пронађу релевантне информације о развоју свог пословања и инвестирању у Србију. Брошуру можете наћи на следећем линку: https://inovacije.srbijastvara.rs/


_______________________________________________________________________

ИНФОРМАЦИЈА О УСЛОВИМА ЗАПОШЉАВАЊА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У СЛОВАЧКОЈ РЕПУБЛИЦИ


 
 
Амбасадор Александар Накић је предао копије акредитивних писама, 22. фебруара 2024. године

Амбасадор Србије у Словачкој Александар Накић је, 22. фебруара 2024. године, предао копије акредитивних писама Ингрид Хорвај, директорки Дипломатског протокола Министраства иностраних и европских послова Словачке.

Амбасадор А. Накић се захвалио на принципијелном ставу Словачке по питању Косова и Метохије и веома позитивно оценио Словачку подршку у процесу приступања Србије Европској унији.

Саговорници су се сагласили да су билатерални односи пријатељски и обострано су изразили спремност за њихово даље јачање на свим пољима. 


Светосавска академија одржана у Амбасади Р. Србије у Братислави, 3. фебруара 2024.

У Амбасади Републике Србије у Словачкој Републици је, 3. фебруара 2024, одржана традиционална Светосавска академија. Академија је одржана у сарадњи Амбасаде, Удружења Срба у Словачкој и Ненада Живанова, директора Културно-уметничког друштва „Бранислав Нушић“ из Лалића.

Присутнима су се обратили Марија Барловић, привремени отправник послова Амбасаде, јеромонах Варнава Кнежевић, генерални секретар Епархије будимске Српске православне цркве и Стане Рибић, председник Удружења Срба у Словачкој.

За велики број високих званица из српске дијаспоре је био припремљен богат културно-уметнички програм, у коме су учествовали представници Срба у Словачкој, гости из Р. Србије, као и пријатељи из Словачке.

 


Додела државног одликова Словачке Еви Хусариковој, сликарки наиве из Србије

Марија Барловић, привремени отправник послова је, 14. јануара 2023, присуствовала додели државних одликовања, поводом 31. годишњице Словачке Републике. Председница Словачке Републике Зузана Чапутова је једно од одликовања, Медаљу председника, доделила Еви Хусариковој, сликарки наиве из Србије, за значајне заслуге за развој културе и уметности Словака у дијаспори.

Ева Хусарикова је српска сликарка словачког порекла. Рођена је у Р. Србији, у Ковачици. Уљаним бојама почела је да слика 1969. године и тада је први пут излагала у оквиру манифестације „Ковачички октобар“. Исте те године је постала и члан Галерије наивне уметности у Ковачици. Своје стваралаштво је представила на више од тридесет самосталних и око 300 колективних изложби. Њене слике показују радост сеоског живота у војвођанским равницама.

На церемонији доделе одликовања су били присутни највиши државни званичници, као и велики број најзначајнијих личности из јавног, културног и политичког живота.

Живот и стваралаштво Еве Хусарикове, као и додела овог одликовања сликовито илуструју блискост и пријатељство две државе и представљају додатну потврду нераскидивих веза наших народа.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова