| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Budkova 38
81104 БРАТИСЛАВА
СЛОВАЧКА РЕПУБЛИКА

Телефон:  + 4212 / 544-31-927, 544-31-928 Локација/Мапа
Телефон:  + 4212 / 544-31-929 Конзуларна надлежност
Факс:         + 4212 / 544-31-933 Почасни конзули
E-mail: srb.emb.slovakia@mfa.rs  
Интернет сајт: http://www.bratislava.mfa.gov.rs  


 
- ОБАВЕШТЕЊA -

Набавка велике вредности добара - темпест опрема за потребе дипломатско-конзуларних представништава у иностранству

Обавештавамо да је Амбасада Републике Србије у Словачкој Републици покренула поступак набавке велике вредности добара - темпест опреме за потребе дипломатско-конзуларних представништава у иностранству.

У наставку ћете наћи Позив за подношење понуда и Конкурсну документацију.

Позив за подношење понуда и Конкурсна документација

Позивамо све заинтересоване да своју понуду доставе лично или поштом на адресу наручиоца: Амбасада Републике Србије у Братислави, Будкова 38, 81104 Братислава.

На омоту назначити предмет набавке – Понуда за набавку-“ Набавка темпест опреме за потребе дипломатско - конзуларних представништава Републике Србије у иностранству, редни број 3/2023”.

Коверат са понудом мора на предњој страни имати ознаку “ ПОНУДА НЕ ОТВАРАТИ”, а на полеђини пун назив понуђача, адресу, телефон и лице за контакт. Понуда ће се сматра благовременом, ако је наручиоцу поднета до 02.06.2023. године до 11.00 часова.

Контакт особа у Амбасади Р. Србије у Братислави је: Растислав Поповић, телефон +421 2 5443 19 27, мејл: srb.emb.slovakia@mfa.rs

 

Књига жалости

У вези са трагичним губитком живота који се догодио током пуцњаве у Основној школи Владислав Рибникар у Београду 3. маја 2023. године, Влада Републике Србије прогласила је тродневну државну жалост од 5. до 7. маја 2023. године. Амбасада Републике Србије изражава захвалност на свим изразима подршке које добијамо.

Књига саучешћа биће отворена у амбасади (Амбасада Републике Србије у Словачкој, Будкова 38, 811 04 Братислава). Грађани који желе да изразе саучешће писменим путем могу то учинити:

5. маја 2023. године од 11.00 до 15.00 часова,

9. маја 2023. у 11:00 - 15:00.

Имајте на уму да ће посетиоци амбасаде бити подвргнути безбедносним проверама.

Саучешће можете послати и на мејл адресу: embassy.bratislava@mfa.rs. Саучешћа ће бити укључена у књигу жалости.

 

Продаја службеног моторног возила

Амбасада Републике Србије у Словачкој Републици, дана 30. марта 2023, оглашава продају службеног моторног возила:

- Марка и тип: Даеwоо Ланос,

- година производње 1999, први пут регистрован 21.06.2000. године

- број шасије: SUPTF48YDXW0258169

- мотор: 1498 ццм3, 63кW

- гориво бензин

- мануелни мењач

- пређена километража: 141 800

- први власник

Опште стање у складу са пређеним километрима и старошћу возила. Постоји техничка неисправност цилиндра задњих кочница. Аутомобил поседује све четири скоро нове гуме и јако кратко коришћен акумулатор марке Bosch.

Почетна купопродајна цена износи 331 евро са ПДВ. Понуде треба доставити на мејл адресу: srb.emb.slovakia@mfa.rs, најкасније до 20. априла 2023. године.

Заинтересовани могу да виде аутомобил сваког радног дана од 12.00 до 14.00 часова на адреси Будкова 38, 81104 Братислава, уз претходну најаву на телефон 02/5443-1927.

  

 

Регистровање корисника на портал еУправа и издавање параметара за електронску идентификацију

Од 01. фебруара 2023. године, Амбасада Републике Србије у Братислави почиње са применом бесплатне услуге регистрације корисника портала еУправе и издавања параметара за мобилну апликацију ConsentID која је неопходна ради електронске идентификације корисника приликом приступа на портал еУправе са високим нивоом поузданости.

Сви грађани Р. Србије који поседују важећи биометријски документ (личну карту или пасош), као и странци који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, односно, поседују евиденцијски број странца који издаје Министарство унутрашњих послова, се могу регистровати на портал и/или добити параметре за апликацију.

Грађани који желе да користе услуге еУправе могу да, након активације апликације Consent ID и креирања налога, постану еГрађани. То им пружа могућност да у сваком тренутку, путем мобилног телефона или таблета, обаве преко 500 процедура везаних за најважнија животна дешавања, да у неколико кликова на Порталу еИД обезбеде себи потпис у клауду и потписују документа онлајн, да измире порез на имовину, поднесу захтев за издавање извода из матичних књига, добију га у електронском облику и слично.

 

Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде

Дубоко смо уверени да је Србија светска број један дестинација за пословање и инвестирање у истраживање, развој и нове технологије. И желимо да то поделимо са Вама. Због тога смо припремили ову брошуру, како би сви могли да пронађу релевантне информације о развоју свог пословања и инвестирању у Србију. Брошуру можете наћи на следећем линку: https://inovacije.srbijastvara.rs/


_______________________________________________________________________

ИНФОРМАЦИЈА О УСЛОВИМА ЗАПОШЉАВАЊА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У СЛОВАЧКОЈ РЕПУБЛИЦИ


 
 
Претпремијера филма „Лето када сам научила да летим“ у Братислави

У организацији словачке продуцентске куће Silverartfilm и уз подршку Амбасаде Републике Србије у Словачкој Републици, 12. априла 2023. године, у Братислави је одржана претпремијера филма „Лето када сам научила да летим“, српског редитеља Радивоја Андрића. Копродуцент филма је управо словачка продуцентска кућа Silverartfilm.

Испред Амбасаде Р. Србије је присуствовала Марија Барловић, привремени отправник послова, заједно са сарадницима. Претпремијери је присуствовао и редитељ Радивој Андрић, који се обратио и поклонио многобројној публици и након пројекције дао интервју за словачке дневне новине СМЕ. 


Отвoрeна изложба „Јасеновац”, у Музеју Холокауста у Сеређу, 4. априла 2023. године

Марија Барловић, привремени отправник послова Амбасаде Р. Србије у Словачкој Р. је, 4. априла 2023. године, присуствовала отварању изложбе „Јасеновац“ у Музеју Холокауста у Сеређу. Изложбу је отворио Владика Јован, пакрачко-славонски епископ Српске православне цркве. Отварању су присуствовали Ј. Херо, опуномоћеник Владе Словачке за ромске заједнице, О. Курбел, градоначелник Сеређа, представници Амбасаде Хрватске и Румуније, као и представници удружења Срба у Словачкој и велики број грађана.

Сестра Марија из манастира Јасеновац стварала је дела кроз која у људском обличју приказује велико страдање. Јасеновац је био један од најокрутнијих концентрационих логора током Холокауста. Жртве су углавном били православни Срби, Јевреји, Роми, хрватски и босански противници режима.

  


Промоција српске шљивовице „Јелички дукат“ у Словачкој

У организацији Амбасаде Републике Србије у Словачкој Републици и дестилерије Продановић из Придворице, у Братислави је одржана промоција дванаест година старе српске шљивовице „Јелички дукат“.

Чланови породичне дестилерије Продановић су представили своје производе увозницима, дистрибутерима, представницима маркета, хотела, ресторана и удружењу сомелијера Словачке. Манифестацији су присуствовали и чланови Клуба пријатеља српске културе, као и други уважени словачки гости.

Са словачке стране је исказан значајан интерес за развој сарадње и увоз српских производа из домена воћних дестилата. Сви учесници су промоцију окарактерисали као одличан начин за повезивање српских и словачких компанија и даље јачање економских односа две земље.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова