| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Budkova 38
81104 БРАТИСЛАВА
СЛОВАЧКА РЕПУБЛИКА

Телефон:  + 4212 / 544-31-927, 544-31-928 Локација/Мапа
Телефон:  + 4212 / 544-31-929, 544-31-935 Конзуларна надлежност
Факс:         + 4212 / 544-31-933 Почасни конзули
E-mail: embassy.bratislava@mfa.rs  
Интернет сајт: http://www.bratislava.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Поздравна реч амбасадора

Поштовани посетиоци,

Задовољство ми је да Вам пожелим добродошлицу на интернет страници Амбасаде Републике Србије у Словачкој Републици.

Наш задатак је да представљамо и заступамо интересе Републике Србије у Словачкој Републици. Званична страница Амбасаде Србије у Словачкој Републици треба да послужи као извор информација и најновијих вести о словачко-српским односима, активностима амбасаде и конзуларним питањима. Стојимо вам на располагању за сва питања и коментаре. Сугестије које нам будете слали помоћи ће нам да унапредимо наш рад и услуге.

Захваљујем се на интересовању,

Амбасадор

Шани Дермаку


Дани војвођанске наиве у Братислави

У оквиру манифестације Дани војвођанске наиве у Братислави, амбасадор је 4.7.2017.г. свечано отворио изложбу сликара Павела Лавроша старијег и Павела Лавроша млађег, чиме су отворени Дани војвођанске наиве у Братислави. Изложба је одржана у бившој готској катедрали Klarisky.

Истог дана у вечерњим сатима амбасадор и посланица НС Словачке Виера Дубачова заједнички су отворили изложбу сликарке Еве Хркове у уметничком центру Калаб. 


Преговори делегација Министарства за рад, социјалне послове и породицу Словачке Републике и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије

Преговори делегација Министарства за рад, социјалне послове и породицу Словачке Републике и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије су одржани у Братислави27-28.06.2017. године. Циљ преговора је био закључивање Протокола о сарадњи ресорних министастава којим би се регулисала одређена питања у области рада и запошљавања, а посебно сузбијање нелегалног запошљавања.

Шеф делегације Републике Србије је био Зоран Лазић, помоћник министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а са словачке стране Карол Јокл, директор Одељења за међународну сарадњу и европске послове у Министарству за рад, социјалне послове и породицу Словачке Републике.

Обе делегације су се сложиле да ће финални текст Протокола, место и датум потписивања бити накнадно договорени.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова