| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Budkova 38
81104 BRATISLAVA
SLOVAČKA REPUBLIKA

Telefon / Telefon u hitnim slučajevima:

+ 421 2 / 544 31 927; 544 31 928; 544 31 929;

 
Fax:       + 4212 / 544-31-933 Lokacija/Mapa
E-mail: srb.emb.slovakia@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.bratislava.mfa.gov.rs  


 
- OBAVEŠTENJA -

Nabavka velike vrednosti dobara - tempest oprema za potrebe diplomatsko-konzularnih predstavništava u inostranstvu

Obaveštavamo da je Ambasada Republike Srbije u Slovačkoj Republici pokrenula postupak nabavke velike vrednosti dobara - tempest opreme za potrebe diplomatsko-konzularnih predstavništava u inostranstvu.U nastavku ćete naći Poziv za podnošenje ponuda i Konkursnu dokumentaciju.

Poziv za podnošenje ponuda i Konkursna dokumentacija

Pozivamo sve zainterеsovane da svoju ponudu dostave lično ili poštom na adresu naručioca: Ambasada Republike Srbije u Bratislavi, Budkova 38, 81104 Bratislava.

Na omotu naznačiti predmet nabavke – Ponuda za nabavku-“ Nabavka tempest opreme za potrebe diplomatsko - konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu, redni broj 3/2023”.

Koverat sa ponudom mora na prednjoj strani imati oznaku “ PONUDA NE OTVARATI”, a na poleđini pun naziv ponuđača, adresu, telefon i lice za kontakt. Ponuda će se smatra blagovremenom, ako je naručiocu podneta do 02.06.2023. godine do 11.00 časova.

Kontakt osoba u Ambasadi R. Srbije u Bratislavi je: Rastislav Popović, telefon +421 2 5443 19 27, mejl: srb.emb.slovakia@mfa.rs

 

Registrovanje korisnika na portal eUprava i izdavanje parametara za elektronsku identifikaciju

Od 01. februara 2023. godine, Ambasada Republike Srbije u Bratislavi počinje sa primenom besplatne usluge registracije korisnika portala eUprave i izdavanja parametara za mobilnu aplikaciju ConsentID koja je neophodna radi elektronske identifikacije korisnika prilikom pristupa na portal eUprave sa visokim nivoom pouzdanosti.

Svi građani R. Srbije koji poseduju važeći biometrijski dokument (ličnu kartu ili pasoš), kao i stranci koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Republici Srbiji, odnosno, poseduju evidencijski broj stranca koji izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova, mogu postati eGrađani.

Samo jednim odlaskom u najbliže diplomatsko-konzularno predstavništvo dobijaju se parametri za aktivaciju mobilne aplikacije ConsentID potpuno besplatno i time se omogućava pristup uslugama eUprave. Građani koji žele da koriste usluge eUprave mogu da, nakon aktivacije aplikacije Consent ID i kreiranja naloga, postanu eGrađani. To im pruža mogućnost da u svakom trenutku, putem mobilnog telefona ili tableta, obave preko 500 procedura vezanih za najvažnija životna dešavanja, da u nekoliko klikova na Portalu eID obezbede sebi potpis u klaudu i potpisuju dokumenta onlajn, da izmire porez na imovinu, podnesu zahtev za izdavanje izvoda iz matičnih knjiga, dobiju ga u elektronskom obliku i slično.

 

Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede

Duboko smo uvereni da je Srbija svetska broj jedan destinacija za poslovanje i investiranje u istraživanje, razvoj i nove tehnologije. I želimo da to podelimo sa Vama. Zbog toga smo pripremili ovu brošuru, kako bi svi mogli da pronađu relevantne informacije o razvoju svog poslovanja i investiranju u Srbiju. Brošuru možete naći na sledećem linku: https://inovacije.srbijastvara.rs/


______________________________________________________________________

INFORMACIJA O USLOVIMA ZAPOŠLjAVANjA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U SLOVAČKOJ REPUBLICI


 
 
Izložba naivnog slikarstva umetnika iz Kovačice u Breznu

Izložba naivnog slikarstva umetnika iz Kovačice u Breznu U organizaciji Grada Brezno, Ambasade Republike Srbije u Slovačkoj i Galerije Babka iz Kovačice, u Sinagogi u gradu Breznu je 1.7. o.g. otvorena izložba naivnog slikarstva umetnika iz Kovačice. Tom prilikom je predstavljena i knjiga autora dr Gordane Blagojević pod nazivom „Slovačka naivna umetnost u Srbiji-etnološko-antropološka studija izražavanja identiteta“.

Prisutnima se obratio i otvorio izložbu otpravnik poslova a.i. Dragan Zurovac. U ceremoniji otvaranja su učestvovali gradonačelnik Brezna Tomaš Abel, počasni konzul R. Srbije dr. Mojmir Vrlik, osnivač Babka fondacije Pavel Babka kao i organizator manifestacije Veronika Cerovska predstavnica departmana za kulturu grada Brezno.


Ambasada Srbije u Slovačkoj partner projekta „Ambasada mladih“

Ambasada Republike Srbije u Slovačkoj Republici je i ove godine bila partner projekta „Ambasada mladih“, koji se održava od 2012. godine, u organizaciji renomiranog izdavalaštva STAR production. Član žirija na finalnom ocenjivanju projekata srednjoškolskih učenika u ime Ambasade je bio N. Adžemović, prvi sekretar, a među ostalim članovima su bili ambasadori Japana, Rumunije i Hrvatske, predstavnici Ambasada Austrije i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i predstavnici značajnih kompanija iz Slovačke.

Projekat „Ambasada mladih“ pruža srednjoškolcima i studentima priliku da se kroz osmišljavanje ideje, pripreme projekta i eventualno delimične realizacije aktivno uključe u oblikovanje njihove lokalne zajednice ili celog društva. Pored toga podstiče ih na važne aktivnost, proširuje vidike u oblasti zaštite životne sredine, ali i predstavlja odličnu priliku za uspostavljanje kontakata sa ambasadorima i menadžmentom multinacionalnih kompanija koji su članovi žirija.


Predstavljanje međunarodnog sajma „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ na najvećem slovačkom festivalu vina Danube Wine Challenge

M. Barlović, privremeni otpravnik poslova, je zajedno sa kolegama iz Ambasade R. Srbije i u saradnji sa organizatorima Danube Wine Challenge, predstavila međunarodni sajam „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ koji će se održati od 16. do 19. novembra 2023. u Beogradu.

Predstavljanje je organizovano tokom održavanja Danube Wine Challenge u Bratislavi. Tom prilikom pozvali smo proizvođače vina, distributere i vinske eksperte da uzmu učešće na sajmu u Beogradu i na taj način iskoriste priliku da se predstave regionu, kao i da vina našeg regiona ponude tržištu Slovačke.

Danube Wine Challenge International Wine Competition je najveći festival i takmičenje vina u Slovačkoj. Osnovni cilj je da usmeri pažnju pre svega na vina iz zemalja kroz koje protiče reka Dunav i koje dele zajedničke istorijske, kulturne, vinarske i gastronomske tradicije.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova